Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie tęczowej galaretki jest banalnie proste i nie wymaga dużo pracy. Idealne na ciepłe i chłodne dni. Uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Polecam wszystkim którzy lubią kolorowe desery.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 728
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1892
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 420
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 728
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1892
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 420
Składniki
Okrągłą formę o wymiarach 26cm wyłożyć folią spożywczą. Galaretki rozpuszczamy w osobnych naczyniach każdą w 300 ml wrzątku. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Odstawić na kilka minut do napęcznienia. Jogurty naturalne łączymy z cukrem i mieszamy do rozpuszczenia kryształków. Żelatynę podgrzewamy i dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy. Pierwszą warstwę masy jogurtowej wylewamy na dno formy. Wstawiamy do lodówki na kilka minut w celu zastygnięcia. Wylewamy tężejącą galaretkę, chłodzimy. I tak kolejne warstwy wylewamy dopiero po zastygnięciu poprzedniej. Chłodzimy. Gdy całość dobrze stężeje wyjmujemy z formy.