Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie tęczowej galaretki jest banalnie proste i nie wymaga dużo pracy. Idealne na ciepłe i chłodne dni. Uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Polecam wszystkim którzy lubią kolorowe desery.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 193
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 193
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Składniki
Okrągłą formę o wymiarach 26cm wyłożyć folią spożywczą. Galaretki rozpuszczamy w osobnych naczyniach każdą w 300 ml wrzątku. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Odstawić na kilka minut do napęcznienia. Jogurty naturalne łączymy z cukrem i mieszamy do rozpuszczenia kryształków. Żelatynę podgrzewamy i dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy. Pierwszą warstwę masy jogurtowej wylewamy na dno formy. Wstawiamy do lodówki na kilka minut w celu zastygnięcia. Wylewamy tężejącą galaretkę, chłodzimy. I tak kolejne warstwy wylewamy dopiero po zastygnięciu poprzedniej. Chłodzimy. Gdy całość dobrze stężeje wyjmujemy z formy.