Do góry

Desery Przepis na:

Tęczowe galaretki

Tęczowe galaretki

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 166

Dodano:

Odsłon: 97

Tęczowe galaretki z owocami to świetna opcja na letni deser :)

Składniki

  • galaretka truskawkowa 1 opakowanie
  • galaretka wiśniowa 1 opakowanie
  • galaretka agrestowa 1 opakowanie
  • galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
  • galaretka niebieska wieloowocowa 1 opakowanie
  • śmietana 30 % 50 ml
  • Truskawki 10 sztuk
  • Czereśnie 10 sztuk
  • śmietana 30 % do podania
  • Cukier puder 2 łyżeczki
  • czekolada 70 % 40 g
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tęczowe galaretki

Przygotowanie

  1. Każdą galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Przestudzić. Galaretkę truskawkową podzielić na dwie porcje. Do jednej dodać śmietanę i wymieszać. W szklankach lub pucharkach naprzemiennie wlewać po 3-4 łyżki każdego koloru galaretek i wstawiać (najlepiej) do zamrażalki na kilka minut do stężenia.

  2. Gotowe galaretki pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować ubitą śmietaną z cukrem, owocami oraz posiekaną czekoladą.

  3. Rady: Galaretki najlepiej wlewać do szklanek za pomocą łyżki, dzieki temu prościej odmierzycie równe porcje. Dla lepszego efektu warto wlewać warstwy kontrastujące ze sobą kolorystycznie: truskawkowa+śmietana, niebieska, wiśniowa, agrestowa, pomarańczowa, truskawkowa, wiśniowa, truskawkowa+śmietana.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń