Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tęczowe galaretki z owocami to świetna opcja na letni deser :)
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1272
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 581
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 436
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 94
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1272
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 581
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 436
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 94
Składniki
Każdą galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Przestudzić. Galaretkę truskawkową podzielić na dwie porcje. Do jednej dodać śmietanę i wymieszać. W szklankach lub pucharkach naprzemiennie wlewać po 3-4 łyżki każdego koloru galaretek i wstawiać (najlepiej) do zamrażalki na kilka minut do stężenia.
Gotowe galaretki pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować ubitą śmietaną z cukrem, owocami oraz posiekaną czekoladą.
Rady: Galaretki najlepiej wlewać do szklanek za pomocą łyżki, dzieki temu prościej odmierzycie równe porcje. Dla lepszego efektu warto wlewać warstwy kontrastujące ze sobą kolorystycznie: truskawkowa+śmietana, niebieska, wiśniowa, agrestowa, pomarańczowa, truskawkowa, wiśniowa, truskawkowa+śmietana.