Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy i smaczny, zwieńczony dwoma różnymi galaretkami na groszku ptysiowym.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 834
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1032
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2071
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 834
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1032
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2071
Składniki
Serek przełożyć do misy miksera , dodać cukier puder i cukier z wanilią. Chwilę miksować. Dodać śmietanę, rozmieszaną i przestudzoną galaretkę oraz amaretto. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać odrobinę barwnika spożywczego. Wykładać po łyżce na przemian: raz masę jasną, raz z barwnikiem. Wstawić na 15 minut do lodówki by masa stężała. Każdą galaretkę rozmieszać osobno w szklance wrzącej wody. Na masę serową najpierw wylać lekko tężejącą galaretkę jagodową a po zastygnięciu- galaretkę o smaku mango.