Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy i smaczny, zwieńczony dwoma różnymi galaretkami na groszku ptysiowym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118339
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8473
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2234
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1581
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118339
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8473
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2234
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1581
Składniki
Serek przełożyć do misy miksera , dodać cukier puder i cukier z wanilią. Chwilę miksować. Dodać śmietanę, rozmieszaną i przestudzoną galaretkę oraz amaretto. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać odrobinę barwnika spożywczego. Wykładać po łyżce na przemian: raz masę jasną, raz z barwnikiem. Wstawić na 15 minut do lodówki by masa stężała. Każdą galaretkę rozmieszać osobno w szklance wrzącej wody. Na masę serową najpierw wylać lekko tężejącą galaretkę jagodową a po zastygnięciu- galaretkę o smaku mango.