Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie kawowym z masą kawową i kremem tiramisu. Ciasto bardzo delikatne i pyszne.
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 147
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 200
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 147
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 200
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 126
Składniki
biszkopt kawowy- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku, ubijać. Do tego przesiać resztę i lekko wymieszać. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.(30x40) Piec ok.25-30 min. w 180*.
masa kawowa-Ugotować budyń z kawą. Zdjąć z pieca i domieszać masło.Ostudzić do letniego, często mieszając. Letnią masę rozsmarować na biszkopcie.
Biszkopciki maczać w osłodzonej kawie albo likierze mokka i układać na masie.
krem tiramisu-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą. Kawę zaparzyć wrzątkiem.Do kawy dodać płyn z żelatyną i przestudzić do letniego. Ubić schłodzoną śmietankę z pudrem i fixem. Dodawać porcjami ser i zmiksować. Dalej miksować i powoli wlewać płyn z kawą.Ale już długo nie miksować. Wyłożyć krem na ciastka.
Górę ozdobić w/g własnego gustu.Można posypać kakao,albo tartą czekoladą. Ciasto schłodzić.
Przepisy Desery
Desery
Babka drożdżowa
Desery
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Desery
Gniazda bezowe z kremem straciatella, kiwi i borówkami
Desery
Szybka babka marmurkowa
Babka drożdżowa
Dodatek jabłka sprawia, że drożdżówka jest wyjątkowo wilgotna i delikatna. B...
Odsłon: 55
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Polecam krem śmietankowy połączony z serkiem mascarpone. Krem nadający się do...
Odsłon: 508