Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4826
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 947
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1362
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4826
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 947
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1362
Składniki
Przygotowanie biszkoptu: Do ubitych białek dodaj cukier dalej ubijając piane. Po wymieszaniu żółtek z proszkiem do pieczenia i octem dodaj kolejno do ubitych białek. Dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj. Wylej ciasto na foremkę wyłożoną papierem i piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Do schłodzonej i ubitej śmietany dodaj cukier puder i stopniowo serek mascarpone nadal ubijając.
Przekrój poziomo upieczony biszkopt. Obie połówki nasącz kawą rozpuszczoną w wodzie i adwokacie. 2/3 przygotowanej masy wykładamy na dolną część biszkopta. Kolejno masę przykrywamy górną częścią biszkopta i smarujemy pozostałą częścią masy.
Wierzch posypujemy kawą lub startą gorzką czekoladą.