Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uproszczony przepis na deser Tiramisu, pozwalający na jego szybkie wykonanie z niewielu składników. Deser widoczny na zdjęciu zrobiłam wyjątkowo w tortownicy, zwykle używam pucharków. Z tej ilości składników wychodzą 4 duże pucharki
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
Schłodzoną kawę połączyć z likierem. Rozmieszać serek z cukrem pudrem. Ubić śmietanę. Delikatnie połączyć ser ze śmietaną.
Ułożyć warstwę biszkoptów maczanych w mieszance kawy i amaretto. Ułożyć warstwę serowo-śmietanową. Z tej ilości składników w dużej tortownicy wyjdzie tylko 1 warstwa. W małej tortownicy lub w pucharkach wyjdą 2 warstwy.
Wierzch posypać obficie kakao i mieloną kawą. Na wierzch posypać płatki migdałowe. Przed podaniem schłodzić (najlepiej kilka godzin) w lodówce.