Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uproszczony przepis na deser Tiramisu, pozwalający na jego szybkie wykonanie z niewielu składników. Deser widoczny na zdjęciu zrobiłam wyjątkowo w tortownicy, zwykle używam pucharków. Z tej ilości składników wychodzą 4 duże pucharki
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11047
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6334
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5406
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13306
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11047
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6334
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5406
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13306
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5068
Składniki
Schłodzoną kawę połączyć z likierem. Rozmieszać serek z cukrem pudrem. Ubić śmietanę. Delikatnie połączyć ser ze śmietaną.
Ułożyć warstwę biszkoptów maczanych w mieszance kawy i amaretto. Ułożyć warstwę serowo-śmietanową. Z tej ilości składników w dużej tortownicy wyjdzie tylko 1 warstwa. W małej tortownicy lub w pucharkach wyjdą 2 warstwy.
Wierzch posypać obficie kakao i mieloną kawą. Na wierzch posypać płatki migdałowe. Przed podaniem schłodzić (najlepiej kilka godzin) w lodówce.