Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na włoski deser tiramisu.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10514
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4515
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424257
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10514
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4515
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424257
Składniki
Żółtka z cukrem ucieramy mikserem na jasną i puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy serek i miksujemy, aż krem stanie się gęsty. Kawę łączymy z amaretto. Biszkopty lekko moczymy w kamie z amaretto i układamy w naczyniu ( ja użyłam pucharka o śr. 19 cm. ), posypujemy kakao i polewamy masą serową do całkowitego przykrycia biszkoptów. Ponownie posypujemy kakao i układamy biszkopty zamoczone w kawie, kakao, masa, kakao, biszkopty. Powtarzamy do wykorzystania wszystkich składników ( na wierzchu powinna znajdować się masa z serka ). Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy wierzch kakao. Smacznego.