Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 3838
Dodano: 17.06.2012
Odsłon: 43540
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Żółtka z cukrem ucieramy mikserem na jasną i puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy serek i miksujemy, aż krem stanie się gęsty. Kawę łączymy z amaretto. Biszkopty lekko moczymy w kamie z amaretto i układamy w naczyniu ( ja użyłam pucharka o śr. 19 cm. ), posypujemy kakao i polewamy masą serową do całkowitego przykrycia biszkoptów. Ponownie posypujemy kakao i układamy biszkopty zamoczone w kawie, kakao, masa, kakao, biszkopty. Powtarzamy do wykorzystania wszystkich składników ( na wierzchu powinna znajdować się masa z serka ). Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy wierzch kakao. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

ilovebakepl 18 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
re: megi110278 faktycznie jest to likier migdałowy, moja pomyłka :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

ilovebakepl 18 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Faktycznie mój błąd, likier migdałowy :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

MEGI110278 17 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Prawdziwe AMARETTO to intensywny likier migdałowy ! ! !Likier kawowy to likier kawowy...
Zdjęcie piękne ;-)
3 Kto głosował? | Odpowiedz

ilovebakepl 17 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
re: martikaJest to likier kawowy, ale tiramisu można zrobić bez niego i także wychodzi dobre:)
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Vanity-Fair 17 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Re: martika1785Błagam... powiedz że żartujesz...
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Vanity-Fair 17 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
martika1785Błagam powiedz że żartujesz...
0 Kto głosował? | Odpowiedz

MARTIKA1785 17 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
co to jest amaretto?5 Kto głosował? | Odpowiedz