Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu jest jednym z najsłynniejszych deserów świata. Jeśli do tej pory go nie robiliście, koniecznie skorzystajcie z przepisu Ewy Wachowicz zaprezentowanego w 468. odcinku programu "Ewa Gotuje".
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5939
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1794
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5939
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1794
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
         
         
                Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać połowę cukru pudru i zmiksować. Białka posolić i ubić na sztywno. Pianę utrwalić resztą cukru, dodając porcjami i cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym.
Zimną śmietanę ubić. Utarte żółtka przełożyć do piany. Dodać śmietanę i zmiksować na niskich obrotach. Na ½ godziny wstawić do lodówki.
Do kawy dodać żubrówkę i spirytus. Na dno foremki nałożyć część schłodzonej masy. Ułożyć biszkopty zamoczone w kawie z alkoholem. Na ciastka dać połowę pozostałej masy. Ułożyć resztę naponczowanych biszkoptów, zmieniając przy tym ich kierunek. Przykryć resztą masy. Wyrównać i na kilka godzin wstawić do lodówki. Schłodzone tiramisu obficie posypać kakao.