Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ostatki, więc warto jeszcze trochę zaszaleć ze słodkościami. Dzisiaj zapraszam na klasyczne tiramisu przełamane słodko-kwaśnym musem malinowym. Dzięki niemu deser zyskał całkowicie nowy charakter. Warto go jeszcze spróbować przed postem, zwłaszcza, że robi się go ekspresowo. :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4864
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7417
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4864
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7417
Składniki
Kawę rozpuszczalną zalać wrzącą wodą i zostawić do wystygnięcia. Żółtka utrzeć z połową cukru na pulchną masę, następnie porcjami dodawać serek mascarpone i dalej ubijać. W oddzielnym naczyniu ubić białka, po chwili dodać pozostałą część cukru pudru i ubijać na sztywną pianę. Gotową pianę przełożyć do ubitych żółtek i bardzo delikatnie wymieszać. Biszkopty krótko moczyć w kawie. Dno pucharków wyłożyć nasączonymi ciasteczkami, następnie posypać delikatnie kakao, posmarować musem malinowym i gotowym kremem. Ponownie ułożyć biszkopty i układać kolejno warstwy. W moich pucharkach ułożyłam trzy takie warstwy.
Gotowe desery zostawić w lodówce na minimum 2 godziny.
Smacznego !
:)