Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser dla niespodziewanych gości. U mnie z ciastkami cantuccini, można też użyć dowolnych ciastek czekoladowycg lub z kawałkami czekolady. A zamiast mandarynek owoców, które mamy w domu - jabłka, gruszki....
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1054
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 59
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1054
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 59
Składniki
Cytrynę umyć ciepłą wodą, osuszyć. Z połowy cytryny zetrzeć skórkę, drugą połowę obrać tworząc cieniutkie paseczki (do ew. dekoracji). Wycisnąć sok.
Twaróg, mascarpone, 2 łyżki soku cytrynowego, startą skórkę i 4 łyżki miodu dokładnie wymieszać. Mandarynki odsączyć, sok zachować. Połowę soku wymieszać z 1 łyżką miodu.
Ciastka połamać, 2/3 rozłożyć w pucharkach. Polać sokiem. Rozłożyć mandarynki i krem, posypać resztą ciastek. Ewentualnie ozdobić paseczkami ze skórki cytrynowej. Smacznego :)