Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457193
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1320
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2170
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457193
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1320
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2170
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Składniki
Wiśnie umyć, pestki usunąć.Kawę wymieszać z likierem .Prostokątną formę wyłożyć biszkoptami ,skropić kawą z likierem.Żółtka utrzeć z 10dag cukru na puszysty krem w gorącej kąpieli.Budyń wymieszać z 30 ml soku wiśniowego i resztą cukru.
Zagotować 200ml soku wiśniowego ,dodać budyń ponownie zagotować(mieszać!).Zdjąć z ognia ,dodać wisienki,wystudzić.
Do żółtek przełożyć mascarpone.Połowę kremu rozsmarować na biszkoptach,przykryć masą owocową i resztą kremu.Całość schłodzić(6 godzin).oprószyć kakao,udekorować wisienkami i miętą.