Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Wiśnie umyć, pestki usunąć.Kawę wymieszać z likierem .Prostokątną formę wyłożyć biszkoptami ,skropić kawą z likierem.Żółtka utrzeć z 10dag cukru na puszysty krem w gorącej kąpieli.Budyń wymieszać z 30 ml soku wiśniowego i resztą cukru.
Zagotować 200ml soku wiśniowego ,dodać budyń ponownie zagotować(mieszać!).Zdjąć z ognia ,dodać wisienki,wystudzić.
Do żółtek przełożyć mascarpone.Połowę kremu rozsmarować na biszkoptach,przykryć masą owocową i resztą kremu.Całość schłodzić(6 godzin).oprószyć kakao,udekorować wisienkami i miętą.