Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały torcik o smaku brzoskwiniowym. Trochę lata na jesienne słoty:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10348
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12784
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4549
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10348
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12784
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4549
Składniki
Przygotowujemy biszkopt: jajka z dodatkiem cukru ubijamy na gęsty jasny krem. Do ubitych jajek dodajemy przesiane obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Tortownicę /o średnicy ok. 22 cm/ wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę jajeczną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i pieczemy ok. 20 min. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia - najlepiej na całą noc. Przygotowujemy galaretkę: w garnku zagotowujemy 1/3 szklanki soku/ syropu z brzoskwiń i 2/3 szklanki wody, wsypujemy galaretkę, energicznie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Wierzch biszkoptu smarujemy cienką warstwą dżemu brzoskwiniowego a następnie układamy na nim pokrojone w kotkę brzoskwinie. Śmietanę kremówkę ubijamy. W połowie ubijania dodajemy wystudzoną, tężejącą galaretkę. Masę śmietanowo-galaretkową przekładamy na brzoskwinie. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.