Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały torcik o smaku brzoskwiniowym. Trochę lata na jesienne słoty:)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4274
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 671
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 995
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4274
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 671
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 995
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 802
Składniki
Przygotowujemy biszkopt: jajka z dodatkiem cukru ubijamy na gęsty jasny krem. Do ubitych jajek dodajemy przesiane obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Tortownicę /o średnicy ok. 22 cm/ wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę jajeczną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i pieczemy ok. 20 min. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia - najlepiej na całą noc. Przygotowujemy galaretkę: w garnku zagotowujemy 1/3 szklanki soku/ syropu z brzoskwiń i 2/3 szklanki wody, wsypujemy galaretkę, energicznie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Wierzch biszkoptu smarujemy cienką warstwą dżemu brzoskwiniowego a następnie układamy na nim pokrojone w kotkę brzoskwinie. Śmietanę kremówkę ubijamy. W połowie ubijania dodajemy wystudzoną, tężejącą galaretkę. Masę śmietanowo-galaretkową przekładamy na brzoskwinie. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.