Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały torcik o smaku brzoskwiniowym. Trochę lata na jesienne słoty:)
Przygotowujemy biszkopt: jajka z dodatkiem cukru ubijamy na gęsty jasny krem. Do ubitych jajek dodajemy przesiane obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Tortownicę /o średnicy ok. 22 cm/ wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę jajeczną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i pieczemy ok. 20 min. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia - najlepiej na całą noc.
Przygotowujemy galaretkę: w garnku zagotowujemy 1/3 szklanki soku/ syropu z brzoskwiń i 2/3 szklanki wody, wsypujemy galaretkę, energicznie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Wierzch biszkoptu smarujemy cienką warstwą dżemu brzoskwiniowego a następnie układamy na nim pokrojone w kotkę brzoskwinie.
Śmietanę kremówkę ubijamy. W połowie ubijania dodajemy wystudzoną, tężejącą galaretkę. Masę śmietanowo-galaretkową przekładamy na brzoskwinie.
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Lekki i smaczny torcik na bazie bitej śmietany z dodatkiem słodkich brzoskwiń
Odsłon: 1794
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 22
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 74
Pyszne udka kurczaka w pomidorach i porach, aromatyczny smak!
Odsłon: 35
Pyszne i smaczne żeberka, to jedno z moich najlepszych dań. Robi się je szybk...
Odsłon: 35
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 22
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 74
Pyszne udka kurczaka w pomidorach i porach, aromatyczny smak!
Odsłon: 35
Pyszne i smaczne żeberka, to jedno z moich najlepszych dań. Robi się je szybk...
Odsłon: 35
Składniki
Przygotowujemy biszkopt: jajka z dodatkiem cukru ubijamy na gęsty jasny krem. Do ubitych jajek dodajemy przesiane obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Tortownicę /o średnicy ok. 22 cm/ wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę jajeczną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i pieczemy ok. 20 min. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia - najlepiej na całą noc. Przygotowujemy galaretkę: w garnku zagotowujemy 1/3 szklanki soku/ syropu z brzoskwiń i 2/3 szklanki wody, wsypujemy galaretkę, energicznie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Wierzch biszkoptu smarujemy cienką warstwą dżemu brzoskwiniowego a następnie układamy na nim pokrojone w kotkę brzoskwinie. Śmietanę kremówkę ubijamy. W połowie ubijania dodajemy wystudzoną, tężejącą galaretkę. Masę śmietanowo-galaretkową przekładamy na brzoskwinie. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Przepisy Desery
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Desery
Tort Pavlova
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Papierówkowa szarlotka pachnie i smakuje wybornie, nie da się poprzestać na j...
Odsłon: 116
Ciasto- czekoladowiec
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 74