Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki torcik na zimno z owocami
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Tortownicę (u mnie ok 22 cm) wyłożyć biszkoptami
2 galaretki truskawkowe rozpuścić w1i1/2 szkl. wody,przestudzić i zmiksować z jogurtem truskawkowym.Dodać trochę pokrojonych w kawałki truskawek.Następnie wylać na biszkopty i włożyć do lodówki do zastygnięcia.Gdy jeszcze całkowicie masa nie zastygnie wyłożyć na niej kolejną warstwę biszkoptów.
2 galaretki morelowe rozpuścić w 1i1/2 szkl.wody,przestudzić i zmiksować z jogurtem morelowym,dodać trochę pokrojonych w kawałki moreli i wylać na drugą warstwę biszkoptów.
Gdy masa będzie tężeć nałożyć na nią pokrojone truskawki i morele,następnie zalać trzecią rozpuszczoną w dwóch szklankach wody galaretką i włożyć do lodówki.Smacznego.