Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upieczone ciasto Oreo w specjalnej formie, rozcięte na dwa plastry i przełożone kremem z serka mascarpone i bitej śmietany.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10576
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3212
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2324
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10576
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3212
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2324
Składniki
W większej misce ubijamy jajka z cukrem pudrem i szczyptą soli. Podczas miksowania dodajemy olej roślinny i wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste to wlewamy troszkę mleka i całość miksujemy. Gotowym ciastem napełniamy formę i pieczemy w temperaturze
160 stopni Celsjusza 40 - 45 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu studzimy 15 minut. Ścinamy ostrym nożem czub ciasta równo z brzegami formy. Placek ciasta rozcinamy na dwa plastry które przełożymy kremem. Krem robimy ze śmietany 36 % i serka mascarpone. Śmietanę 250 ml ubijamy z dwoma łyżkami cukru pudru, gdy śmietana będzie ubita dodajemy stopniowo serek mascarpone (250 g), miksujemy na wolniejszych obrotach. Przełożone kremem plastry ciasta wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po schłodzeniu kroimy i zajadamy. Smacznego !!! Ktoś tu skrada się po krem :)