Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa uczta dla łasuchów słodkości, mimo że ciasto do bardzo słodkich nie należy. Wierzch udekorowałam żelkami. Przygotowanie takiego ciasta potrwa chwilę.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5021
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419362
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5021
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419362
Składniki
Wykonanie biszkoptu; Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodawać stopniowo po jednym żółtku. Zmniejszyć obroty miksera i łyżka po łyżce sypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Piec 50 minut w 160*- grzanie dół. Wykonanie masy; 100 g. czekolady mlecznej 100 ml. śmietanki 30% 1 kostka masła 2 łyżeczki ciemnego kakao Czekoladę, kakao i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Miękkie masło zmiksować do białości. Dodawać stopniowo zimną czekoladę. Gotową masą przełożyć krążki ciasta.