Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa uczta dla łasuchów słodkości, mimo że ciasto do bardzo słodkich nie należy. Wierzch udekorowałam żelkami. Przygotowanie takiego ciasta potrwa chwilę.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1150
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1740
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5863
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1150
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1740
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5863
Składniki
Wykonanie biszkoptu; Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodawać stopniowo po jednym żółtku. Zmniejszyć obroty miksera i łyżka po łyżce sypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Piec 50 minut w 160*- grzanie dół. Wykonanie masy; 100 g. czekolady mlecznej 100 ml. śmietanki 30% 1 kostka masła 2 łyżeczki ciemnego kakao Czekoladę, kakao i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Miękkie masło zmiksować do białości. Dodawać stopniowo zimną czekoladę. Gotową masą przełożyć krążki ciasta.