Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik serowo makowy wymaga dość dużo pracy, ale warto go zrobić. Jest smaczny i efektownie wygląda.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 190
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 190
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Składniki
Ciasto. Mąkę wymieszać z kakao, posiekać z masłem, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.Odłożyć do lodówki na pół godziny. masa serowa: Ser zmiksować z mlekiem, olejem, żółtkami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Następnie dodać budyń, sztywno ubitą pianę z białek, skórkę pomarańczową i rodzynki. Delikatnie wymieszać.
Schłodzone ciasto rozwałkować, włożyć do formy o średnicy 22 cm. Wylać masę serową i foremkę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut w temp 180 stopni. Włożyć ponownie do piekarnika i piec około 10-12 minut.
Białka z cukrem pudrem ubić na sztywną pianę, dodać przesianą mąkę, mak, aromat, ocet. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na podpieczone ciasto. Włożyć ponownie do piekarnika i piec około 10-12 minut.
Z soku z cytryny i cukru pudru utrzeć lukier, Oblać zimne ciasto, ozdobić krokantem, migdałami i polewą