Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny śmietanowiec z dowolnymi owocami,idealny na upały.Przepis Ewy Wachowicz:)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Dwie galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody,studzimy.
Śmietanę ubijamy,a pod koniec ubijania dodajemy tężejące galaretki.
Biszkoptami wykładamy dno tortownicy,na nie wysypujemy owoce oraz wylewamy masę śmietankową.Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w półtorej szklanki wrzącej wody,studzimy,gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.
Ciasto schładzamy w lodówce.Można podawać z bitą śmietaną.Na wierzchnią galaretkę można wysypać owoce.