Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy chcemy kogoś zachwycić nie tylko smakiem deseru, ale także wyglądem, to właśnie jest idealna propozycja!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4975
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 523
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4975
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 523
Składniki
Najpierw upiec biszkopt, czyli do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia, wymieszać, odstawić. Z białek ubić pianę, dodawać powoli cukier stale miksować. Na końcu połączyć z masą z żółtek i mąką. Piec w 160 stopniach przez ok. 15-20 min. Ostudzić i pokroić na 3 równe części.
Brzoskwinie odcedzić, a syropem nasączyć każdy krążek. Z serka mascarpone, kremówki i cukru pudru przyrządzić krem-całość zmiksować do zgęstnienia. Krążek posmarować 1/3 gotowego kremu. Ułożyć na nim plastry brzoskwini i banana. I potem znowu krążek, krem i owoce i jeszcze raz ta sama warstwa.
Całość obkładamy podłużnymi biszkoptami i związujemy kokardą. Na samym końcu przy brzegu układamy połówki czerwonego winogrona, ale równie dobrze może być zielone. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Smacznego!