Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy chcemy kogoś zachwycić nie tylko smakiem deseru, ale także wyglądem, to właśnie jest idealna propozycja!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3834
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414677
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3834
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414677
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Składniki
Najpierw upiec biszkopt, czyli do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia, wymieszać, odstawić. Z białek ubić pianę, dodawać powoli cukier stale miksować. Na końcu połączyć z masą z żółtek i mąką. Piec w 160 stopniach przez ok. 15-20 min. Ostudzić i pokroić na 3 równe części.
Brzoskwinie odcedzić, a syropem nasączyć każdy krążek. Z serka mascarpone, kremówki i cukru pudru przyrządzić krem-całość zmiksować do zgęstnienia. Krążek posmarować 1/3 gotowego kremu. Ułożyć na nim plastry brzoskwini i banana. I potem znowu krążek, krem i owoce i jeszcze raz ta sama warstwa.
Całość obkładamy podłużnymi biszkoptami i związujemy kokardą. Na samym końcu przy brzegu układamy połówki czerwonego winogrona, ale równie dobrze może być zielone. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Smacznego!