Do góry

Desery Przepis na:

Torcik z masą czekoladową

Torcik z masą czekoladową

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 762

Dodano:

Odsłon: 1324

torcik z masą czekoladową pyszny i lekki

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Torcik z masą czekoladową

Przygotowanie

  1. BISZKOPT:
    białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka mieszać dalej dodać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać wylać do formy piec w temp 180 st ok 30-40 min

  2. MASA:
    1 i 1/2 szklanki mleka
    zagotować z cukrem i cukrem wan., żółtka dokładnie wymieszać z mlekiem i
    mąką (najlepiej trzepaczką). Do gotującego mleka wlać masę z żółtek, mieszać
    aż zgęstnieje. Przełożyć do wypłukanej zimna wodą miseczki, wystudzić.
    3 czekolady mleczne + 1 gorzką połamać na kawałki wrzucić do miski wlać 3-4
    łyżki oleju i rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej.

  3. śmietanę ubić na sztywno
    Wystudzony budyń wymieszać z czekoladą, dodać ubitą śmietanę
    biszkopt przekroić jak się uda na 3 części i przełożyć zostawić część na wierzch lub boki udekorować według uznania

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń