Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torcik z masą czekoladową pyszny i lekki
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3863
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1333
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3863
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1333
Składniki
BISZKOPT: białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka mieszać dalej dodać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać wylać do formy piec w temp 180 st ok 30-40 min
MASA: 1 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem wan., żółtka dokładnie wymieszać z mlekiem i mąką (najlepiej trzepaczką). Do gotującego mleka wlać masę z żółtek, mieszać aż zgęstnieje. Przełożyć do wypłukanej zimna wodą miseczki, wystudzić. 3 czekolady mleczne + 1 gorzką połamać na kawałki wrzucić do miski wlać 3-4 łyżki oleju i rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej.
śmietanę ubić na sztywno Wystudzony budyń wymieszać z czekoladą, dodać ubitą śmietanę biszkopt przekroić jak się uda na 3 części i przełożyć zostawić część na wierzch lub boki udekorować według uznania