Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny z dodatkiem polewy truskawkowej , mega :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11851
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 108
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8486
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155316
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1153
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11851
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 108
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8486
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155316
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1153
Składniki
Pieczemy biszkopt; Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie powoli mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na końcu kakao i wymieszać ręcznie. Piec w 170* przez 30-40 minut grzanie góra dół, lub do suchego patyczka. Biszkopt studzimy i kroimy na trzy części.
Robimy masę czekoladową; Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem ze śmietanką, dodać cukier. Masę wystudzić. Masło utrzeć do białości, dodawać stopniowo wystudzoną masę z czekolady. Masą smarujemy dwa krążki. Wierzch tortu dekorujemy Raspberry curd. Składniki podane są na tortownicę o średnicy 16 cm.