Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z kremem 3 BIT na angielskim biszkopcie
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1447
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 212
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1447
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 212
Składniki
BISZKOPT "Angielski": utrzeć mikserem masło z cukrem, dodać do tej masy ubite jajka, na końcu przesianą z proszkiem mąkę (220 gr). Ciasto wylać na kwadratową blaszkę, Piec w temp. 180 stopni przez około 30 min (do zarumienienia się ciasta). Po ostygnięciu wyrównać górę nożem, ścinając nierówności, przekroić biszkopt na dwa placki. skropić placki rozpuszczonym w wodzie cukrem waniliowym. .Jeżeli ciasto jest zbyt cienkie do przekrojenia, można upiec 2 oddzielne placki, wg przepisu. KREM 3 BIT: Zagotować 3 szklanki mleka z cukrem, w czwartej szklance rozpuscić budynie z 2 łyżkami mąki. Ugotować budyń. Po ostygnięciu utrzeć z kostką masła. Układac warstwami: biszkopt-masa kajmakowa-krakersy-budyń-dżem porzeczkowy-herbatniki-masa kajmakowa-biszkopt-budyń. Cały tort obłożyć pozostałym budyniem. Odstawic do lodówki do stęzenia tortu. Na końcu tort udekorować masą cukrową wg uznania. smacznego.