Do góry

Desery Przepis na:

Tort bez pieczenia z malinami i białą czekoladą

Tort bez pieczenia z malinami i białą czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 141 Ocena: 4573

Dodano:

Odsłon: 13217

Wyśmienity i łatwy tort bez pieczenia

Składniki

  • ok. 50 g biszkoptów
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g śmietanki 30 %
  • 50 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny (8 g)
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 50 g białej czekolady
  • 400 g malin
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tort bez pieczenia z malinami i białą czekoladą

Przygotowanie

  1. Czekoladę posiekaj na małe kawałki
    Żelatynę zalej niewielką ilością wody i odstaw do napęcznienia
    Serek mascarpone wymieszaj trzepaczką lub mikserem z cukrem pudrem i jogurtem
    Żelatynę rozpuść na małym ogniu z kilkoma łyżkami śmietanki
    Dodaj do żelatyny kilka łyżek masy serowej i rozmieszaj żeby ją zahartować
    Połącz żelatynę z masą serową

  2. Resztę śmietanki ubij na sztywną masę
    Dodaj do masy serowej w dwóch turach, mieszaj delikatnie żeby nie zniszczyć ubitej śmietany
    Tortownicę o średnicy 16 cm wyłóż papierem do pieczenia, zarówno dno jak i boki
    Na dno tortownicy wyłóż pierwszą warstwę biszkoptów
    Masę śmietanową podziel na dwie części
    Na biszkopty wyłóż kilka łyżek masy, następnie w masę powtykaj połowę malin
    Przykryj resztą pierwszej części masy
    Następnie ułóż drugą warstwę biszkoptów
    Powtarzając czynności połóż drugą część masy i drugą część malin
    Udekoruj czekoladą startą na tarce lub za pomocą obieraczki do warzyw oraz malinami
    Wstaw tort do lodówki na min. kilka godzin, a najlepiej na całą noc

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń