Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Beza znika w mig z talerza.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14421
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5963
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14421
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5963
Składniki
Składniki: -Białka - 6 szt -Cukier puder - 300 g -Mąka ziemniaczana - 1 łyżka -Ocet - 0,5 łyżki
Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywno. Dodawać po łyżce cukru cały czas ubijając. Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Blaszkę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Uformować dwa okrągłe placki. Można zrobić kilka bez do ozdoby. Suszyć w nagrzanym piekarniku w temp. 120 stopni przez pół godziny. Następnie w 100 stopniach przez 3 godziny.
Masa kawowa. Składniki: -Masło - 400 g -Cukier kryształ - 150 g -Żółtka - 5 szt -Mąka pszenna - 2 łyżki -Kawa rozpuszczalna - 4 łyżeczki -Spirytus - 2 łyżki. Sposób przygotowania: Żółtka zmiksować z cukrem, dodać mąkę i wymieszać. Kawę zalać szklanką wrzącej wody i lekko przestudzić, wlać do żółtek. Wymieszać. Postawić na kuchence i zagotować aż powstanie gęsty krem, wystudzić. Masło utrzeć, dodawać po łyżce kremu kawowego, cały czas ucierając. Pod koniec dodać spirytus. Bezy przełożyć kremem. SMACZNEGO!