Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Beza znika w mig z talerza.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1744
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1535
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1496
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1811
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1744
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1535
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1496
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1811
Składniki
Składniki: -Białka - 6 szt -Cukier puder - 300 g -Mąka ziemniaczana - 1 łyżka -Ocet - 0,5 łyżki
Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywno. Dodawać po łyżce cukru cały czas ubijając. Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Blaszkę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Uformować dwa okrągłe placki. Można zrobić kilka bez do ozdoby. Suszyć w nagrzanym piekarniku w temp. 120 stopni przez pół godziny. Następnie w 100 stopniach przez 3 godziny.
Masa kawowa. Składniki: -Masło - 400 g -Cukier kryształ - 150 g -Żółtka - 5 szt -Mąka pszenna - 2 łyżki -Kawa rozpuszczalna - 4 łyżeczki -Spirytus - 2 łyżki. Sposób przygotowania: Żółtka zmiksować z cukrem, dodać mąkę i wymieszać. Kawę zalać szklanką wrzącej wody i lekko przestudzić, wlać do żółtek. Wymieszać. Postawić na kuchence i zagotować aż powstanie gęsty krem, wystudzić. Masło utrzeć, dodawać po łyżce kremu kawowego, cały czas ucierając. Pod koniec dodać spirytus. Bezy przełożyć kremem. SMACZNEGO!