Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-08-2018
Jeśli tort bezowy to tylko z owocami. Uwielbiam połączenie chrupiącej bezy z mascarpone i malinami. Pisząc ten przepis już mam ochotę ją zjeść! Zapraszam po najlepszy przepis na idealną bezę. Pyszne, słodkie kalorie!
Przeważnie żeberka są robione z grilla lub na słodko w miodzie. Ja dzisiaj pr...
Odsłon: 135
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 2427
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 2341
Pyszne, puszyste i bardzo smaczne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pa...
Odsłon: 434
Przeważnie żeberka są robione z grilla lub na słodko w miodzie. Ja dzisiaj pr...
Odsłon: 135
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 2427
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 2341
Pyszne, puszyste i bardzo smaczne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pa...
Odsłon: 434
Składniki
Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo aż cukier całkowicie się rozpuści i w masie nie będzie kryształków. Dodajemy łyżkę soku z cytryny oraz przesianą mąkę. Całość dzielimy na dwie równe części. Na pergaminie rysujemy dwa jednakowe okręgi, na które wykładamy masę jajeczną. Piekarnik nastawiamy na 140oC i zaraz po włożeniu bezy zmniejszamy temperaturę na 100oC i tak pieczemy przez ok 90 minut, aż beza będzie całkowicie wysuszona. Beza powinna wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na oba blaty, a na nie kładziemy maliny. Wierzch dekorujemy miętą.