Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy tort z masą serowo-śmietankową.
Do tortu tortownica 20 cm spód wyłożony papierem.
Do czerwonego biszkoptu blaszka 21 X 9 cm.
Czerwony biszkopt.
Całe jajka ubijamy z cukrem do białości.
Do jajek przesiewamy mąkę, delikatnie mieszamy.
Odkładamy dwie łyżki do miseczki z czarnym barwnikiem do reszty dajemy czerwony barwnik.
Wymieszane czerwone ciasto przekładamy do blaszki i czarną masą robimy kilka kropek w środku ciasta.
Dobrze jest użyć tylki do ptysi.
Część czerwonego ciasta przełożyłam do foremki z kształcie biedronki.
Pieczemy w 175 C około 30 minut.
Ciasto wystudzić, pokroić w paski i za pomocą foremki wyciąć małe kółka.
Kółka układamy w tortownicy jedno koło drugiego w poziome rzędy.
Zielony biszkopt.
Robimy jak czerwony tylko do całości dodajemy zielony barwnik.
Zielone ciasto przekładamy do tortownicy z kółkami.
Ciasto pieczemy w 170 C około 60 minut.
Masa.
Schłodzoną śmietanę z serkiem ubijamy kilka minut. Pod koniec dodajemy cukier i fix.
Przestudzony biszkopt kroimy na pół nasączamy ponczem, smarujemy konfiturą i częścią masy.
Zbieramy zielone okruszki do dekoracji tortu.
Przykrywamy drugim biszkoptem, nasączamy i nakładamy masę na wierzch i boki tortu.
Schładzamy.
Biedronkę z czerwonego biszkoptu polewamy czerwonym lukrem, potem zdobimy masą cukrową.
Z zielonej masy cukrowej wycinamy trawę z a czerwonej kwiatki.
Wierzch tortu dekorujemy okruszkami zielonego biszkoptu i biedronką.
Boki dekorujemy trawą i kwiatkami.
Jeszcze chwilę schładzamy i gotowe.
Tort ma świetny przekrój i zauroczył nawet starsze dzieci.
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4429
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 93
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 155
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 136
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 185
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 172
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4429
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 93
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 155
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 136
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 185
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 172
Składniki
Do tortu tortownica 20 cm spód wyłożony papierem. Do czerwonego biszkoptu blaszka 21 X 9 cm. Czerwony biszkopt. Całe jajka ubijamy z cukrem do białości. Do jajek przesiewamy mąkę, delikatnie mieszamy. Odkładamy dwie łyżki do miseczki z czarnym barwnikiem do reszty dajemy czerwony barwnik. Wymieszane czerwone ciasto przekładamy do blaszki i czarną masą robimy kilka kropek w środku ciasta. Dobrze jest użyć tylki do ptysi. Część czerwonego ciasta przełożyłam do foremki z kształcie biedronki. Pieczemy w 175 C około 30 minut.
Ciasto wystudzić, pokroić w paski i za pomocą foremki wyciąć małe kółka. Kółka układamy w tortownicy jedno koło drugiego w poziome rzędy.
Zielony biszkopt. Robimy jak czerwony tylko do całości dodajemy zielony barwnik. Zielone ciasto przekładamy do tortownicy z kółkami. Ciasto pieczemy w 170 C około 60 minut. Masa. Schłodzoną śmietanę z serkiem ubijamy kilka minut. Pod koniec dodajemy cukier i fix. Przestudzony biszkopt kroimy na pół nasączamy ponczem, smarujemy konfiturą i częścią masy. Zbieramy zielone okruszki do dekoracji tortu. Przykrywamy drugim biszkoptem, nasączamy i nakładamy masę na wierzch i boki tortu. Schładzamy.
Biedronkę z czerwonego biszkoptu polewamy czerwonym lukrem, potem zdobimy masą cukrową. Z zielonej masy cukrowej wycinamy trawę z a czerwonej kwiatki. Wierzch tortu dekorujemy okruszkami zielonego biszkoptu i biedronką. Boki dekorujemy trawą i kwiatkami.
Jeszcze chwilę schładzamy i gotowe.
Tort ma świetny przekrój i zauroczył nawet starsze dzieci.
Przepisy Desery
Desery
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Desery
JOGUTOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Desery
Ciasto Letnia Fantazja
Desery
Owocowy deser lodowy gotowy w 30 sekund
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 155
JOGUTOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 200