Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słodkie ciacho na wyjątkowe okazje dla łasuchów lubiących chałwę:)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1164
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1164
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Upiec biszkopt klasyczny i czekoladowy (przepis przy moim torcie orzechowo-czekoladowym). Biszkopt kokosowo: Białka ubić, dodać cukier, następnie powoli kokos oraz proszek i delikatnie wymieszać. Piec ok. 35 min w temp 180 stopni. Masa chałwowa: przygotować budyń (2 budynie w 3 szklankach mleka) i ostudzić, następnie budyń utrzeć z margaryną i chałwą. Masa kokosowa:przygotować budyń (1 budyń w 1,5 szklanki mleka) i ostudzić, potem budyń połączyć z masłem i kokosem.
Układać warstwy: Biszkopt kokosowo, masa kokosowa, biszkopt czekoladowy, masa chałwowa (2/3), biszkopt klasyczny, reszta masy chałwowej. Całość udekorować resztą masy i czekoladkami. Odstawić do lodówki, bo masa chałwowa jest dość żywa. Smacznego!