Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Białka ubić na sztywno,wsypać cukier i dalej ubijać.Następni dodawać po jednym żółtku i po łyżce mąki,cały czas mieszając.Na koniec wlać ocet,wymieszać.Upiec biszkopt w średniej tortownicy w temperaturze 180 stopni celciusza.Wystudzić i pokroić na 3 krążki.
mleko,cukier,kakao i ćwierć kostki masła zagotować mieszając,następni ostudzić.Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody.Pozostałe masło utrzeć na puch,dodawać żółtka i po łyżce masy kakaowej.Nadal ucierając powoli wlewać ostudzoną,ale płyną galaretkę i wódkę.Rodzynki sparzyć i osączyć,obrane migdały i orzechy posiekać,wymieszać z kremem.Krążki biszkoptu przełożyć masą.
Składniki polewy podgrzać w rondelku mieszając.Oblać tort polewą i dowolni udekorować.