Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort na kakaowym biszkopcie z masą ze śmietany kremówki czekolad białej i mlecznej z dodatkiem wafelków kakaowych w czekoladzie oraz kokosowych w białej czekoladzie nasączony naparem z kawy.Całość tworzy niepowtarzalny smak.
Biszkopt.
Podane składniki na biszkopt podzielić na pół i upiec dwa takie same biszkopty
Z każdym biszkoptem postępować tak samo.
Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i cukrem dodać żółtka ,olej a na koniec mąkę przesianą z proszkiem i kakao dokładnie wymieszać.Tortownice o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia wlać ciasto i piec około 25 minut w temperaturze 180.Wystudzic .Po ostudzeniu biszkopt przekroić na pół.
Masa śmietanowa biała
Do garnka wlej 1litr śmietany kremówki dodaj pokruszoną białą czekoladą i zagotuj.Zostaw do ostygnięcia.Zimną wstaw do lodówki na całą noc.
Masa śmietanowo kakaowa
Do garnka wlej 1 litr śmietany kremówki dodaj pokruszoną mleczną czekoladę i zagotuj.Zostaw do ostygnięcia.Zimną wstaw do lodówki na całą noc.
Każdy z biszkoptów podziel na pół i nasącz naparem z kawy.
Śmietanę z białą czekoladą wyjmij z lodówki ubij mikserem około 5 minut dodaj pokrojone wafelki w białej czekoladzie.
Śmietanę z mleczną czekoladą wyjmij z lodówki ubij mikserem około 5 minut dodaj pokrojone wafelki w mlecznej czekoladzie.
Odłóż po 2 łyżki każdej masy do posmarowania boków tortu.
Na pierwszy nasączony blat biszkoptu wyłóż pół masy ciemnej, przykryj kolejnym blatem,wyłóż pół masy białej na nią kolejny biszkopt i drugą część ciemnej masy .Na wierzch położ ostatni blat biszkoptu i białą masę.Obie masy wymieszaj i posmaruj boki tortu.Herbatniki pokrusz i posyp boki tortu.Na wierzch położ opłatek dekoracyjny i wkoło posyp okruszkami ciastek.Tort wstaw do lodówki na całą noc.Taki tort upiekłam na urodziny mężowi mojej siostrzenicy.Wszystkim bardzo smakował
Gorąco polecam ten przepis.
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18820
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3414
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3107
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 166
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 88
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18820
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3414
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3107
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 166
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 88
Składniki
Biszkopt. Podane składniki na biszkopt podzielić na pół i upiec dwa takie same biszkopty Z każdym biszkoptem postępować tak samo. Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i cukrem dodać żółtka ,olej a na koniec mąkę przesianą z proszkiem i kakao dokładnie wymieszać.Tortownice o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia wlać ciasto i piec około 25 minut w temperaturze 180.Wystudzic .Po ostudzeniu biszkopt przekroić na pół.
Masa śmietanowa biała Do garnka wlej 1litr śmietany kremówki dodaj pokruszoną białą czekoladą i zagotuj.Zostaw do ostygnięcia.Zimną wstaw do lodówki na całą noc.
Masa śmietanowo kakaowa Do garnka wlej 1 litr śmietany kremówki dodaj pokruszoną mleczną czekoladę i zagotuj.Zostaw do ostygnięcia.Zimną wstaw do lodówki na całą noc.
Każdy z biszkoptów podziel na pół i nasącz naparem z kawy.
Śmietanę z białą czekoladą wyjmij z lodówki ubij mikserem około 5 minut dodaj pokrojone wafelki w białej czekoladzie.
Śmietanę z mleczną czekoladą wyjmij z lodówki ubij mikserem około 5 minut dodaj pokrojone wafelki w mlecznej czekoladzie.
Odłóż po 2 łyżki każdej masy do posmarowania boków tortu.
Na pierwszy nasączony blat biszkoptu wyłóż pół masy ciemnej, przykryj kolejnym blatem,wyłóż pół masy białej na nią kolejny biszkopt i drugą część ciemnej masy .Na wierzch położ ostatni blat biszkoptu i białą masę.Obie masy wymieszaj i posmaruj boki tortu.Herbatniki pokrusz i posyp boki tortu.Na wierzch położ opłatek dekoracyjny i wkoło posyp okruszkami ciastek.Tort wstaw do lodówki na całą noc.Taki tort upiekłam na urodziny mężowi mojej siostrzenicy.Wszystkim bardzo smakował Gorąco polecam ten przepis.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Szybki i prosty przepis na biszkopt. Zawsze wyrasta.
Odsłon: 118
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 469