Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt czekoladowy przełożony bitą śmietaną
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30903
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4259
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1131
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30903
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4259
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1131
Składniki
do ubitych białek stopniowo dosypuję cukier, potem dodaję po jednym żółtku delikatnie mieszając już łyżką, następnie przesianą mąkę i budyń. na końcu delikatnie wmieszać przestudzoną roztopioną czekoladę. Ciasto przelać do wysmarowanej i wysypanej tortownicy, piec w nagrzanym piekarniku ok 40 min w temp 160C”. Przekroić na 3 części Skroić trochę ciasta z wierzchu i pokruszyć.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem. Blaty nasączyć wedle uznania Przełożyć bitą śmietaną.
Pianki różowe stopić w kąpieli wodnej, dodać polowe cukru i wymieszać. Następnie dodać pozostały cukier i ugnieść na elastyczna masę. . Masa ma konsystencje plasteliny, świetnie lepi się z niej ozdoby do tortów Porady: *3 łyżki wody najlepiej dodać, gdy pianki juz się trochę rozpuszcza; * Część cukru wsypuje się do masy jeszcze w garnku i miesza, resztę juz na stolnicy; * Masę wyrabia się do momentu, aż przestaje się kleić do rak i przypomina konsystencja dobrze wyrobiona plastelinę; *pozostałości masy z powodzeniem można przechowywać długo w lodówce, trzeba tylko szczelnie owinąć w folię spozywczą.
dekoracja: błoto: polewa czekoladowa: - pokruszony kawałek biszkoptu świnki: masa z pianek marsmallows