Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort z czekoladowym kremem i bezami
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3440
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3748
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 313
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 553
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3440
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3748
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 313
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 553
Składniki
upiec ciemny biszkopt, przekroić na pół, skropić spirytusem. żółtka utrzeć z połową szkl. mleka i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym.Do gorącego mleka wlać masę jajeczną i zagotować, Do tej gorącej masy budyniowej dodać rozpuszczoną z kakaem czekoladę. Wystudzić, dodawać masło, ciągle ucierając. Biszkopt skropić spirytusem, jedną część wyłżyć dżemem, poukładać bezy. Między bezami wyłożyć krem. Przykryć drugim biszkoptem, na wierzch krem (cienko). Wyrobić masę cukrową, dekorować wg uznania. Wstawić do ldówki. Smacznego