Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort z czekoladowym kremem i bezami
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 662
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1405
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458536
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1683
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 662
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1405
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458536
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1683
Składniki
upiec ciemny biszkopt, przekroić na pół, skropić spirytusem. żółtka utrzeć z połową szkl. mleka i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym.Do gorącego mleka wlać masę jajeczną i zagotować, Do tej gorącej masy budyniowej dodać rozpuszczoną z kakaem czekoladę. Wystudzić, dodawać masło, ciągle ucierając. Biszkopt skropić spirytusem, jedną część wyłżyć dżemem, poukładać bezy. Między bezami wyłożyć krem. Przykryć drugim biszkoptem, na wierzch krem (cienko). Wyrobić masę cukrową, dekorować wg uznania. Wstawić do ldówki. Smacznego