Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torck z kremem czekoladowym otulony nutellą
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2419
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3387
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1452
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2419
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3387
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1452
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Składniki
biszkopt przekroić na 3 częsci. kazdą nasączyć wg uznania (ja użyłam kilka kropel aromatu bananowego). Ubić śmietanę, w trakcie ubijania wspać śnieżki. Czekolady rozpuścić na parze. żelatynę rozpuścić w niewieliej ilości wody. Do ubitej na sztywno śmietany wlać czekolady a na koniec żelatynę. Obłożyć kremem placki (za wyjątkiem wierzchu). Dobrze docisnąć do siebie placki. Nutellę utrzeć z kasią. Kremem obłożyć ciasto. Posypać zabarwionymi wiórkami, ozdobić ozdobami z masy cukrowj wg uznania. Smacznego.