Do góry

Desery Przepis na:

tort czekoladowy z nutellą

tort czekoladowy z nutellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 957

Dodano:

Odsłon: 5912

torck z kremem czekoladowym otulony nutellą

Składniki

  • biszkopt, upieczony wg uznania lub gotowy
  • śmietana kremówka 36%, 1 litr
  • śnieżka na mleko, 2 opakownia
  • Czekolada mleczna, 1 tabliczka
  • czekolada gorzka, 1 tabliczka
  • nutella, około 350 gr
  • kasia, 0,5 kostki
  • wiórki kokosowe, 200 gr
  • masa cukrowa, do ozabiania
  • żelatyna, 2 łyżki
  • barwniki do ciasta, różne kolory
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
tort czekoladowy z nutellą

Przygotowanie

  1. biszkopt przekroić na 3 częsci. kazdą nasączyć wg uznania (ja użyłam kilka kropel aromatu bananowego). Ubić śmietanę, w trakcie ubijania wspać śnieżki. Czekolady rozpuścić na parze. żelatynę rozpuścić w niewieliej ilości wody. Do ubitej na sztywno śmietany wlać czekolady a na koniec żelatynę. Obłożyć kremem placki (za wyjątkiem wierzchu). Dobrze docisnąć do siebie placki. Nutellę utrzeć z kasią. Kremem obłożyć ciasto. Posypać zabarwionymi wiórkami, ozdobić ozdobami z masy cukrowj wg uznania. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń