Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22074
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 101
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 379
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 108
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 159
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22074
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 101
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 379
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 108
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 159
Składniki
CIASTO: Mak sparzyć (ja przelewam kilka razy wrzątkiem i zostawiam na noc pod wrzątkiem potem odsączam), przekręcić 2 razy. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mak, bułkę, miód płynny, proszek, olejek i pianę z białek. Piec w średnim piecu (150 st.) ok 1 gdz. Blacha wielkości 20 cm.
MASA: Jajka ubić na parze z cukrem. Ochłodzone jajka dodawać do utartego masła, potem kakao i spirytus.
Przełożyć ciasto masą, polać polewą czekoladową.
Smacznego!