Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający i leciutki, w sam raz na panujące upały.
Tortownicę (26cm) wysmarować olejem. Ciastka bardzo drobno pokruszyć (blenderem) i połączyć z masłem. Wyłożyć nimi dno tortownicy. Wstawić do lodówki na ok. 60 minut.
Żelatynę namoczyć. 450g owoców rozmrozić, przełożyć do garnka i wymieszać z cukrem, 1 opakowaniem cukru waniliowego i syropem, zostawić na 10 minut. Po tym czasie gotować ok. 3 minut cały czas mieszając. Lekko ostudzić.
Żelatynę odcisnąć, włożyć do owoców i wymieszać aż się rozpuści. Owoce całkowicie ostudzić. Twaróg wymieszać z cukrem waniliowym, dodać do owoców i schładzać ok. 20 minut, aż masa zacznie tęzeć. Kremówkę ubić na sztywno, dodać do masy. Wmieszać pozostałe zamrożone owoce. Masą wypełnić tortownicę. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Ciasto wyjąć z formy, przełożyć na paterę. Pozostałe ciastka pokruszyć i obsypać nimi brzeg i ew. górę tortu. Ozdobić malinami.
Smacznego :)
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 19
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 73
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 48
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13253
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5225
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 5081
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 19
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 73
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 48
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13253
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5225
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 5081
Składniki
Tortownicę (26cm) wysmarować olejem. Ciastka bardzo drobno pokruszyć (blenderem) i połączyć z masłem. Wyłożyć nimi dno tortownicy. Wstawić do lodówki na ok. 60 minut.
Żelatynę namoczyć. 450g owoców rozmrozić, przełożyć do garnka i wymieszać z cukrem, 1 opakowaniem cukru waniliowego i syropem, zostawić na 10 minut. Po tym czasie gotować ok. 3 minut cały czas mieszając. Lekko ostudzić.
Żelatynę odcisnąć, włożyć do owoców i wymieszać aż się rozpuści. Owoce całkowicie ostudzić. Twaróg wymieszać z cukrem waniliowym, dodać do owoców i schładzać ok. 20 minut, aż masa zacznie tęzeć. Kremówkę ubić na sztywno, dodać do masy. Wmieszać pozostałe zamrożone owoce. Masą wypełnić tortownicę. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Ciasto wyjąć z formy, przełożyć na paterę. Pozostałe ciastka pokruszyć i obsypać nimi brzeg i ew. górę tortu. Ozdobić malinami. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Rolada bezowa z malinami
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Kokosowe kostki
Desery
Cynamonowo - kokosowa szarlotka
Rolada bezowa z malinami
Rolada bezowa z malinami to deser, który można przygotować w niespełna godzin...
Odsłon: 416
Ptasie mleczko z galaretką
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 291