Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający i leciutki, w sam raz na panujące upały.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Składniki
Tortownicę (26cm) wysmarować olejem. Ciastka bardzo drobno pokruszyć (blenderem) i połączyć z masłem. Wyłożyć nimi dno tortownicy. Wstawić do lodówki na ok. 60 minut.
Żelatynę namoczyć. 450g owoców rozmrozić, przełożyć do garnka i wymieszać z cukrem, 1 opakowaniem cukru waniliowego i syropem, zostawić na 10 minut. Po tym czasie gotować ok. 3 minut cały czas mieszając. Lekko ostudzić.
Żelatynę odcisnąć, włożyć do owoców i wymieszać aż się rozpuści. Owoce całkowicie ostudzić. Twaróg wymieszać z cukrem waniliowym, dodać do owoców i schładzać ok. 20 minut, aż masa zacznie tęzeć. Kremówkę ubić na sztywno, dodać do masy. Wmieszać pozostałe zamrożone owoce. Masą wypełnić tortownicę. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Ciasto wyjąć z formy, przełożyć na paterę. Pozostałe ciastka pokruszyć i obsypać nimi brzeg i ew. górę tortu. Ozdobić malinami. Smacznego :)