Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowy tort na specjalne okazje.
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 374
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4928
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26447
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 374
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4928
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26447
Składniki
Masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem na biała, puszystą masę. Dodajemy cukier i ubijamy. Następnie podgrzewamy mleko i dodajemy czekoladę, rozpuszczamy cały czas mieszając, aby nic nie przywarło do garnka. Postarajmy się jak najkrócej gotować. Lekko ciepłą czekoladę dodawać partiami do masy maślanej, cały czas miksując, by się nie zważyła. Odstawiamy do lodówki do zgęstnienia.
Ostudzone krążki biszkoptu przekładamy kremem czekoladowym i wiśniami. Wkładamy do lodówki na co najmniej parę godzin. Dekorujemy polewą czekoladową.