Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysty i smaczny tort. Do wykonania tortu wykorzystałam owoce wiśni z nalewki.
Wykonanie biszkoptów:
Ja biszkopty zawsze piekę w prodiżu.
Oddzielamy żółtka i białko, z białka ubijamy pianę po ubiciu dodajemy cukier waniliowy i cukier i miksujemy dalej do uzyskania puszystej masy. W oddzielnej miseczce do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet i łyżką dobrze rozmieszać, wymieszane dodać do wcześniej miksowanej masy z piany jajek i miksować 3-4 minuty żeby dobrze połączyć, dodajemy mąkę i dalej miksujemy do uzyskania dobrego połączenia składników. Wlewamy ciasto do wcześniej wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą prodiża, pieczemy 25 minut. Po upieczeniu wyłączyć prodiż i nie podnosząc pokrywy czekamy 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy biszkopt. Ostudzone biszkopty tniemy na 4 plastry.
Przygotowujemy kremy według instrukcji na opakowaniach.
Nasączamy placek biszkoptu herbatą z cytryną, układamy warstwę wiśni z nalewek.
Na warstwę wiśni nakładamy warstwę czekoladowego kremu.
Przykrywamy warstwę pierwszą kolejnym plackiem biszkoptowym, nasączamy go i nakładamy warstwę kremu tiramisu.
Nakładamy kolejny trzeci placek biszkoptowy, nasączamy i nakładamy warstwę kremu czekoladowego.
Nakładamy kolejny czwarty placek biszkoptowy i nakładamy krem tiramisu na boki i wierzch tortu, dokładnie rozsmarowujemy. Na koniec dekorujemy tort według swojego upodobania. Tak przygotowany tort wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego :)
SPOSÓB NA DOMOWE SLIWKI W CZEKOLADZIE. CZEKOLADA PO ZASTYGNIĘCIU JEST SUCHA...
Odsłon: 2970
Herbatniki przekładane jabłkową nutellą czyli jabłkami z czekoladą. Ciasto je...
Odsłon: 9189
Jak przygotować swojskie masło ? Jest to bardziej proste niż myślisz, wiele o...
Odsłon: 337
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 261
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 116
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 209
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 261
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 116
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 209
Składniki
Wykonanie biszkoptów: Ja biszkopty zawsze piekę w prodiżu. Oddzielamy żółtka i białko, z białka ubijamy pianę po ubiciu dodajemy cukier waniliowy i cukier i miksujemy dalej do uzyskania puszystej masy. W oddzielnej miseczce do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet i łyżką dobrze rozmieszać, wymieszane dodać do wcześniej miksowanej masy z piany jajek i miksować 3-4 minuty żeby dobrze połączyć, dodajemy mąkę i dalej miksujemy do uzyskania dobrego połączenia składników. Wlewamy ciasto do wcześniej wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą prodiża, pieczemy 25 minut. Po upieczeniu wyłączyć prodiż i nie podnosząc pokrywy czekamy 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy biszkopt. Ostudzone biszkopty tniemy na 4 plastry.
Przygotowujemy kremy według instrukcji na opakowaniach. Nasączamy placek biszkoptu herbatą z cytryną, układamy warstwę wiśni z nalewek.
Na warstwę wiśni nakładamy warstwę czekoladowego kremu.
Przykrywamy warstwę pierwszą kolejnym plackiem biszkoptowym, nasączamy go i nakładamy warstwę kremu tiramisu.
Nakładamy kolejny trzeci placek biszkoptowy, nasączamy i nakładamy warstwę kremu czekoladowego.
Nakładamy kolejny czwarty placek biszkoptowy i nakładamy krem tiramisu na boki i wierzch tortu, dokładnie rozsmarowujemy. Na koniec dekorujemy tort według swojego upodobania. Tak przygotowany tort wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Desery
Kruche babeczki z kremem i owocami
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 84
Sernik pieczony na jogurtach
Jest to dosyć ciekawy pomysł na ciasto, gdyż zamiast klasycznego białego sera...
Odsłon: 750