Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5286
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5286
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Migdały sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki.Orzechy i migdały zmielić tak aby powstał proszek.Białka ubić na sztywno dodać żółtka i cukier dalej ubijając.Łyżką delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami(bułka tarta,proszek i orzechy z migdałami)
Wysmarować tortownicę(ja daję na dno papier do pieczenia).Wlać ciasto.Piec w temperaturze 200st. Około 30 min.
Krem:Kostkę masła żółtka i nugat(tu wedle upodobania jak kto woli słodsze lub mniej tyle nugatu)dokładnie wymieszać mikserem.
Biszkopt wystudzić i przekroić na połowę.Można skropić wodą mineralną z sokiem z cytryny.Przełożyć częścią kremu i przykryć drugą częścią i cały tort posmarować reszta kremu.A co do dekoracji to już inwencja i pole do popisu.Można dać rajskie jabłuszka w syropie lub wiśnie w spyrytusie itp.