Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 780
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1410
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 780
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1410
Składniki
Ciasto:Żółtka ,jaja, cukier utrzeć, dodając orzechy, kawę i bułkę.Pianę ubić. Utartą masę połączyć z białkami delikatnie mieszając.Piec w tortownicy około godziny. Przestudzone ciasto przekroić i przełożyć masą.
Masa: Z pół litra mleka odlewamy 5 łyżek i mieszamy z mąką ziemniaczaną.Pozostałe mleko gotujemy z cukrem łączymy z rozpuszczoną mączką. Krótko razem gotujemy.Odstawiamy ,dosypujemy 2 łyżeczki sypkiej kawy rozpuszczalnej i studzimy mieszając ( aby nie powstał kożuszek).Masło ucieramy i po trochę dodajemy ostudzony budyń.
Torta ubieramy według własnego upodobania.