Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Wspaniały smak i aromat, polecam ten przepis.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 692
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 515
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 692
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 515
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Wykonanie: Zagotować mleko wcześniej rozmieszane na zimno z mąką ziemniaczaną cały czas mieszając tak aby powstał kisiel. Jajka wbić do miski, dodać cukier i otartą skórkę z pomarańczy, kisiel powstały z mleka i mąki ziemniaczanej, wstawić na garnek z gorącą wodą i ubijać aż masa zgęstnieje i straci zapach surowych jaj, potem zdjąć z gotującej wody, dalej ubijać aż ostygnie (jest to bardzo ważne) w między czasie rozpuścić galaretkę w 600 ml gorącej wody i odstawić do stężenia. Utrzeć masło na pulchną masę, dodawać po odrobinie do zaparzonych jaj i kisielu mlecznego. Na koniec dodać sok z pomarańczy. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Do przygotowanej tortownicy wyłożyć trzecią część gotowej masy, boki tortownicy wyłożyć biszkoptami, a na masę wyłożyć też biszkopty. Następnie wyłożyć resztę masy i udekorować cząstkami pomarańczy, po czym wstawić do lodówki.
Gdy torcik lekko stężeje zalać go galaretką i odstawić go do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.