Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1948
Dodano: 23.02.2013
Odsłon: 3230
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Biszkopty pieczemy osobno w dosyć głębokich foremkach,
Z ciasto wycinamy potrzebne do utworzenia biedronki kawałki,przekładamy 3 rodzajami kremów. u mnie jagodowy na śmietankowej bazie,masa cytrynowa gotowana/w moich przepisach/,dżem z czarnej porzeczki oraz bita śmietana utrwalona śmietanfiksem
Przekładamy każdą warstwę inną masą na wierzchu tworzymy biedronkę smarujemy ubitą śmietaną zabarwioną barwnikiem spożywczym w proszku.
Tort można dodatkowo udekorować kolorowymi cukiereczkami ,figurkami itp.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Maudie 24 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Super biedroneczka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 24 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
już sobie wyobrażam ten wielki usmiech na twarzy wnusi :))))), piękna i pyszna biedroneczka ! 6 !0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 24 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Ależ piękny torcik,brawo i 6.0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 23 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
PRZEŚLICZNY ten tort, gratuluje Ci talentu i w dodatku takie smaczne masy w tym torcie. Stawiam z wielką przyjemnością 5 z koroną.0 Kto głosował? | Odpowiedz