Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten tort zobaczyłam w Czarnogórskiej telewizji, Julisima i jej deser Vahau bardzo mi się spodobał.W trakcie programu mówiła, że ją zainspirował tort Malakoff, który lubię. Zapisałam kilka przepisów a ciekawych odsyłam do stacji 24 kitchen, jak dopisać sr to będzie serbska, nl to holenderska wersja.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Składniki
1. jajka oraz cukier ubijamy na puszystą masę
2. mieszamy mąkę, proszek, bułkę tartą i czekoladę oraz cukier waniliowy
3. do masy jajecznej wsypujemy mąkę z innymi składnikami, delikatnie przemieszać, dodać mielone migdały i delikatnie mieszać
4. wylać do formy i ja piekłam 25 min, ale włozyłam do nagrzanego do 120st. C podkręciłam do 175 st a po 10 min zmniejszy łam do 150 st.C. Dzięki temu nie przypalił się.
5. gdy wystygnie należy go przełożyć bitą śmietaną: Do śmietany wsypać cukry i ubijać, gdy zaczyna gęstnieć dodać kawę i ubić. Po przełożeniu i udekorowaniu schłodzić w lodówce, min. 2 godz. Ja posypałam tarta czekolada i dlatego jest taki piegowaty.