Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten tort zobaczyłam w Czarnogórskiej telewizji, Julisima i jej deser Vahau bardzo mi się spodobał.W trakcie programu mówiła, że ją zainspirował tort Malakoff, który lubię. Zapisałam kilka przepisów a ciekawych odsyłam do stacji 24 kitchen, jak dopisać sr to będzie serbska, nl to holenderska wersja.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1254
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457890
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1498
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 603
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1254
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457890
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1498
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 603
Składniki
1. jajka oraz cukier ubijamy na puszystą masę
2. mieszamy mąkę, proszek, bułkę tartą i czekoladę oraz cukier waniliowy
3. do masy jajecznej wsypujemy mąkę z innymi składnikami, delikatnie przemieszać, dodać mielone migdały i delikatnie mieszać
4. wylać do formy i ja piekłam 25 min, ale włozyłam do nagrzanego do 120st. C podkręciłam do 175 st a po 10 min zmniejszy łam do 150 st.C. Dzięki temu nie przypalił się.
5. gdy wystygnie należy go przełożyć bitą śmietaną: Do śmietany wsypać cukry i ubijać, gdy zaczyna gęstnieć dodać kawę i ubić. Po przełożeniu i udekorowaniu schłodzić w lodówce, min. 2 godz. Ja posypałam tarta czekolada i dlatego jest taki piegowaty.