Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,delikatny tort z truskawkami. Bardzo smaczny i delikatny w smaku i konsystencji.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 884
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 423
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15245
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1872
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 884
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 423
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15245
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1872
Składniki
Biszkopt: Miękką margarynę utrzeć na gładką masę z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Dodać kolejno jajka. Wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, stopniowo połączyć z masą. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm , wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 175 stopni, przez 25 minut.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić w plasterki.
Krem: Mleczko kokosowe, twaróg śmietankowy i cukier puder delikatnie zmiksować . Dodać zimną żelatynę uprzednio rozpuszczoną w 6 łyżkach gorącej wody, wymieszać. Na koniec dodać plasterki truskawek. Krem wstawić do lodówki, gdy zacznie tężeć rozłożyć na zimny biszkopt. I ponownie włożyć do lodówki na 4 godziny. Wierz udekorować listkami melisy lub mięty.