Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort serowy na spodzie ciasteczkowym. Tort udekorowany rozetkami za pomocą,popularnej ''tylki rosyjskiej''.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4203
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 395
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3707
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 764
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4203
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 395
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3707
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 764
Składniki
spód-Herbatniki, rozkruszyć na żwirek. Masło rozpuścić z czekoladą i wymieszać z ciastkami. Zaraz wsypać do tortownicy 27 cm.wyłożonej papierem, tylko na spodzie.Masę uklepać palcami lub szklanką.
masa serowo-truskawkowa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką.Nie przerywać miksowania, dodawać porcjami ser i jogurt. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać i rozsmarować w tortownicy.
masa śmietankowa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i fixem.Nie przerywać miksowania, dodawać porcjami ser. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać i rozsmarować w tortownicy.Schłodzić kilka godzin w lodówce.
Po schłodzeniu, zdjąć obręcz z tortownicy i ułożyć tort na paterze.
rozetki-Zmiksować śmietankę z kremem do tortów, w/g przepisu na opakowaniu. Część kremu zafarbować na czerwono a część na zielono. Biały krem rozprowadzić na kawałku foli spożywczej. Na środku ułożyć wałek z czerwonego kremu. Zwinąć folię, jak roladę. Obciąć jeden koniec i włożyć do rękawa cukierniczego z tylką "rosyjską".
Zrobić rozetki wokół tortu i w środku. Mniejszą tylką zrobić listki i tort schłodzić.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.