Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Upiec trzy biszkopty.
Masę o smaku śmietankowym ubić z jedną śmietaną 36%.Przełożyć nią biszkopt.
Masę o smaku malinowym ubić z drugą śmietaną 36%.Połową tej masy przełożyć kolejny biszkopt.
Na wierzch ostatniego biszkoptu rozsmarować cienką warstwę kremu.
Na rosmarowany krem położyć opłatek aby dokładnie dolegał.
Szprycą o odpowiedniej końcówce robić ,,kwiatki dookoła tortu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

andzela2309 01 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Dziękuję0 Kto głosował? | Odpowiedz

yumi 19 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
super tort0 Kto głosował? | Odpowiedz

andzela2309 03 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Opłatki z różnymi nadrukami są ogólnodostępne.Ja ten zakupiłam na allegro ale duży wybór jest na stronie tortownia.pl w dziale słodka drukarnia.Co do Twoich podejżeń to się mylisz a przyłożenie opłatka do kremy to żadna filozofia,podobnie jak zrobienie szprycą ozdób dookoła tortu.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Barbarelka36 02 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
A niby skąd ten opłatek??? Strasznie chaotycznie piszesz... Podejżewam że tort jest z cukierni, a ty się pod nim podpisujesz... :((0 Kto głosował? | Odpowiedz