Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kolorowy tort dla maluchów.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3825
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414656
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2366
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3825
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414656
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2366
Składniki
Upiec dwa biszkopty jeden w dużej tortownicy/31cm./ drugi w mniejszej/u mnie średnica 20 cm./ i kilka dużych łyżek ciasta biszkoptowego upiec w miseczce lub w naczyniu półokrągłym aby zrobić z tego sukienkę lalki.Proporcje podałam podwójnie.
Śmietanę ubić z cukrem i śmietanfixem na sztywno,odstawić do lodówki.Następnie sporządzić krem czekoladowy.
Pierwszy biszkopt przekroić dwa razy przełożyć dżemem z czarnej porzeczki lub ubitą śmietaną jak kto chce kolejność wg.upodobań.Każdy blat należy skropić esensją z herbaty
Mniejszy biszkopt zrobić podobnie jak większy
Z półokrągłego biszkopta zrobić spódniczkę dla lalki /ja też przełożyłam ją dwa razy kremem/
W środku spódniczki wyciąć dziurkę aby włożyć do niej lalkę owiniętą folią spożywczą i dekorować wg. własnego pomysłu.
Pierwszy raz robiłam tą lalę i udekorowałam własnym pomysłem.Wnusia była szczęśliwa.