Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z biszkoptem tylko z mąką ziemniaczaną. Tort z warstwami piankowymi i owocami w żelu. Tort z ozdobami czekoladowymi.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3895
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3895
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku, zmiksować. Na koniec przesiewać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać, łopatką. Przelać do tortownicy 27 cm, wyłożonej papierem, tylko na dole. Piec ok.25-30 min. w 175 *.Po przestygnięciu, przekroić na dwa krążki.
Spodni krążek włożyć do tortownicy i nasączyć, dżemem wymieszanym z gorącą wodą.
pianka brzoskwiniowa- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić do lekkiego tężenia.Śmietankę ubić ze śmietan-fixem, potem serkiem. Na koniec dolewać tężejącą galaretkę i wylać na blat biszkoptowy w tortownicy.Schłodzić.
pianka jabłkowa- Postąpić tak samo jak z poprzednią i wylać do tortownicy. Przykryć górnym blatem biszkoptowym i schłodzić, parę godzin w lodówce.
Zdjąć obręcz z tortownicy.
Na śmietance ubić kremy do tortów.Posmarować cały tort .Resztę zostawić na rozetki.
Zaznaczyć pola na rozetki.
Resztę kremu przełożyć do woreczka cukierniczego z ozdobną końcówką.Zrobić ozdobne pasy, na zaznaczonych miejscach, oraz wokół krawędzi tortu.(brzydkie zdjęcie bo komórka mi się przestawiła)
ozdoby-Polewę roztopić nad parą. Przelać do rożka papierowego i narysować ,ozdoby na papierze w/g wzoru. Schłodzić, delikatnie odkleić i przykleić do tortu.
W puste miejsca, nałożyć owoce w żelu. Oraz przykleić ozdoby czekoladowe. Tort przechowywać w lodówce.
Tort kroić ciepłym i ostrym nożem.