Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki tort to nic innego jak lekki deser. Fajnie czasami zaskoczyć gości.
1. Potrzebne tortownice o średnicach 20 , 24 , 26 cm.
Z arbuza wyciąć walec - tortownica 20 cm. Tortownicy użyć jak wycinarki.
Arbuza umieścić centralnie w tortownicy - 24 cm, a wolną przestrzeń wypełnić masą śmietanową i pozostawić w lodówce do stężenia.
Wyjąć deser i przełożyć do tortownicy o 26 cm średnicy. Wolną przestrzeń wypełniamy masą z dżemu. Pozostawić do stężenia.
2. Masa śmietanowa - Ubić śmietanę, dodać serek maskarpone i tężejącą galaretkę.
3. Masa z dżemu - Dżem rozprowadzić wodą i dobrze zagrzać . Do ciepłej masy wsypać galaretki i mieszać do momentu, aż galaretki się rozpuszczą.
Chłodną masę nakładać do tortownicy.
4. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i zanurzać u niej truskawki ( umyte i osuszone ) Takimi truskawkami dekorować deser.
Smacznego
Arbuz(kawon) pochodzi ze stepowych i półpustynnych obszarów Afryki. Obecnie u...
Odsłon: 2117
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 377
W dzisiejszych czasach dżemy i konfitury w dziesiątkach smaków można kupić zi...
Odsłon: 125
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 2118
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 82
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 377
W dzisiejszych czasach dżemy i konfitury w dziesiątkach smaków można kupić zi...
Odsłon: 125
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 2118
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 82
Składniki
1. Potrzebne tortownice o średnicach 20 , 24 , 26 cm. Z arbuza wyciąć walec - tortownica 20 cm. Tortownicy użyć jak wycinarki. Arbuza umieścić centralnie w tortownicy - 24 cm, a wolną przestrzeń wypełnić masą śmietanową i pozostawić w lodówce do stężenia. Wyjąć deser i przełożyć do tortownicy o 26 cm średnicy. Wolną przestrzeń wypełniamy masą z dżemu. Pozostawić do stężenia. 2. Masa śmietanowa - Ubić śmietanę, dodać serek maskarpone i tężejącą galaretkę. 3. Masa z dżemu - Dżem rozprowadzić wodą i dobrze zagrzać . Do ciepłej masy wsypać galaretki i mieszać do momentu, aż galaretki się rozpuszczą. Chłodną masę nakładać do tortownicy. 4. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i zanurzać u niej truskawki ( umyte i osuszone ) Takimi truskawkami dekorować deser. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 11
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 82