Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z ciastem kakaowym, przełożony kremem mascarpone i mandarynkowym.Tort typu drip-cake z dekoracją bezikową.
ciasto-Masło roztopić i ostudzić do płynnego.Jajka zmiksować z cukrem. Przesiać mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i kakao.Miksować dolewając mleko potem masło.Na koniec dolać gorącą wodę, wymieszać i przelać do tortownicy 27 cm.Tortownica wyłożona krążkiem papieru do pieczenia.Piec 25-30 min. Wyłożyć, zdjąć papier i ostudzić. Drugi upiec tak samo. Obydwa przekroić na dwa krążki.
Spody ciasta włożyć do dwóch jednakowych tortownic.Obydwa nasączyć większą połową dżemu.Zostawić trochę samego soku na nasączenie gór ciasta.
krem mascarpone-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i śnieżką. Dodawać porcjami jogurt, serek i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z letnią żelatyną.Połowę wyłożyć do jednej tortownicy a resztę do drugiej tortownicy.
Każde przykryć górą ciasta.
Nasączyć resztą soku dżemowego.
krem mandarynkowy-Zawartość z dwóch puszek, zblenderować. Zagotować, odstawić i zaraz rozpuścić w tym galaretki.Ostudzić do lekkiego tężenia.Zimną śmietankę ubić z pudrem i fixem. Dolewać porcjami galaretki i krótko zmiksować. Wyłożyć do jednej tortownicy.
Ciasto z drugiej tortownicy, wyjąć i ostrożnie odwrócić i włożyć na krem mandarynkowy.Schłodzić parę godzin
Zdjąć obręcz z tortownicy i zabezpieczenia.
Tort ułożyć na paterze.
obłożenie-Śmietankę ubić z pudrem, śnieżką i suchym kremem. Dodawać porcjami serek i zmiksować.Posmarować cały tort, lecz zostawić trochę na kolorowe kleksy.
Pozostawiony krem zafarbować na czerwono i niebiesko. Wokół tortu poukładać kolorowe kleksy.
Dużą szpatułką wyrównać powierzchnię tortu.
drip-cake-Nad para roztopić czekoladę w śmietance.Oblać krawędź tortu, tak że sople czekolady, swobodnie pospływają po bokach.
beziki- Czyste białka ubić ze szczyptą soli i porcjami pudru.Przesiać mąkę, wlać sok i zmiksować.Za pomocą pędzelka namalować po dwa pasy, farbkami jadalnymi w środku woreczka cukierniczego.Woreczek może być bez ozdobnej końcówki.
Wycisnąć beziki na blaszkę z papierem do pieczenia.
Suszyć w nagrzanym piekarniku do 100 *C,przy minimalnie otwartych drzwiczkach z termoobiegiem ok.3-4 godz. Zależy od wielkości bezików. Najlepiej sprawdzić przełamując bezika.
Udekorować środek tortu bezikami. Dół tortu udekorować pokrojonym,ptasim mleczkiem. Dodatkowo posypać górę czekoladowymi płatkami. Tort przetrzymywać w lodówce.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.
Zrobiłam ten tort na 30 urodziny mego lubego. Był zaskakująco pyszny. Polecam
Odsłon: 21888
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 20
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 77
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 20
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 77
Składniki
ciasto-Masło roztopić i ostudzić do płynnego.Jajka zmiksować z cukrem. Przesiać mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i kakao.Miksować dolewając mleko potem masło.Na koniec dolać gorącą wodę, wymieszać i przelać do tortownicy 27 cm.Tortownica wyłożona krążkiem papieru do pieczenia.Piec 25-30 min. Wyłożyć, zdjąć papier i ostudzić. Drugi upiec tak samo. Obydwa przekroić na dwa krążki.
Spody ciasta włożyć do dwóch jednakowych tortownic.Obydwa nasączyć większą połową dżemu.Zostawić trochę samego soku na nasączenie gór ciasta.
krem mascarpone-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i śnieżką. Dodawać porcjami jogurt, serek i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z letnią żelatyną.Połowę wyłożyć do jednej tortownicy a resztę do drugiej tortownicy.
Każde przykryć górą ciasta. Nasączyć resztą soku dżemowego.
krem mandarynkowy-Zawartość z dwóch puszek, zblenderować. Zagotować, odstawić i zaraz rozpuścić w tym galaretki.Ostudzić do lekkiego tężenia.Zimną śmietankę ubić z pudrem i fixem. Dolewać porcjami galaretki i krótko zmiksować. Wyłożyć do jednej tortownicy.
Ciasto z drugiej tortownicy, wyjąć i ostrożnie odwrócić i włożyć na krem mandarynkowy.Schłodzić parę godzin
Zdjąć obręcz z tortownicy i zabezpieczenia. Tort ułożyć na paterze.
obłożenie-Śmietankę ubić z pudrem, śnieżką i suchym kremem. Dodawać porcjami serek i zmiksować.Posmarować cały tort, lecz zostawić trochę na kolorowe kleksy.
Pozostawiony krem zafarbować na czerwono i niebiesko. Wokół tortu poukładać kolorowe kleksy. Dużą szpatułką wyrównać powierzchnię tortu.
drip-cake-Nad para roztopić czekoladę w śmietance.Oblać krawędź tortu, tak że sople czekolady, swobodnie pospływają po bokach.
beziki- Czyste białka ubić ze szczyptą soli i porcjami pudru.Przesiać mąkę, wlać sok i zmiksować.Za pomocą pędzelka namalować po dwa pasy, farbkami jadalnymi w środku woreczka cukierniczego.Woreczek może być bez ozdobnej końcówki.
Wycisnąć beziki na blaszkę z papierem do pieczenia. Suszyć w nagrzanym piekarniku do 100 *C,przy minimalnie otwartych drzwiczkach z termoobiegiem ok.3-4 godz. Zależy od wielkości bezików. Najlepiej sprawdzić przełamując bezika.
Udekorować środek tortu bezikami. Dół tortu udekorować pokrojonym,ptasim mleczkiem. Dodatkowo posypać górę czekoladowymi płatkami. Tort przetrzymywać w lodówce.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 410
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 3905