Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z kremem budyniowo-wiśniowym. Ciasto z kremem cappuccino, posypane migdałami. Ciasto bardzo pyszne.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Składniki
biszkopt- Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie mieszamy,wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.(30x40). Pieczemy ok. 30 min.170*. Można nasączyć posłodzoną kawą. masa- Wiśnie odsączyć. Sok dopełnić wodą do 1 l.i ugotować na nim budynie.Odstawić i zaraz wmieszać do niego galaretki. Wsypać wiśnie, mieszać od czasu do czasu do tężenia. Wyłożyć na biszkopcie i schłodzić.
krem- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Schłodzić do letniego. Jogurt ubić z cukrem,serkiem i suchą kawą. Dolewać żelatynę i zmiksować.Wyłożyć na masie wiśniowej. Posypać uprażonymi płatkami migdałowymi, schłodzić. Można, zamiast płatkami migdałów, posypać kawą cappuccino.