Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna sałatka owocowa, doskonała na upały, jako deser, przekąska. Pełna smaku, aromatu i witamin. Podana w dużym szklanym naczyniu cieszy oczy i może być piękną ozdobą stołu ( chwilową co prawda, bo znika szybciutko ). Większość owoców dostępna prawie przez cały rok, część sezonowo.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1536
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1404
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 293
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1536
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1404
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 293
Składniki
Od ananasa odcinamy obydwa końce. Przekrawamy go wzdłuż na pół. Z jednej połówki wydrążamy miąższ i kroimy go w kostkę
Mango obieramy i odkrawamy miąższ od pestki. Kroimy w kostkę
Kiwi obieramy i kroimy w plasterki
Mandarynki obieramy i dzielimy na cząstki
Morele myjemy, wyjmujemy pestkę i dzielimy na ćwiartki
Umyte truskawki kroimy w plasterki
Imbir ścieramy na najdrobniejszych oczkach
Z pomarańczy i połówki limonki wyciskamy sok. Dodajemy do niego miód, imbir i mieszamy
Wszystkie owoce delikatnie mieszamy, po czym umieszczamy w dużym szklanym naczyniu, zalewamy sokiem i jeszcze raz delikatnie mieszamy, tak aby nie uszkodzić delikatnych truskawek