Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały przysmak z nutką alkoholu i tym razem cynamonu.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 166
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 270
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 166
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 270
Składniki
Czekolady połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać cynamon, miód, kremówkę i miękkie masło. Całość utrzeć na gładki krem. Wlać wódkę i delikatnie wymieszać, aby cały alkohol dobrze połączył się z masą. Wstawić do lodówki na ok.50 minut. Masa powinna być twarda, ale nie sztywna. Po wyjęciu z lodówki formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w kakao i wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO!
Do masy można zamiast wódki dać rum. Można też włożyć połówkę orzeszka ziemnego i obtoczyć trufle w w zmielonych orzechach. Z podanych składników wychodzi ok.25 sztuk.